Forma Ögonbrynen Steg För Steg. Pincetter, Tråd eller Vax?

vaxa ögonbrynen hemma

Hur plockar du brynen för att få dem att se trendiga ut, men också för att de ska matcha dina drag och din ansiktsform? Hur gör man det och vilken metod ska du välja för att se till att du inte slutar med tårar? Är det bäst att välja pincett, tråd eller kanske vax för att forma dina ögonbryn? Här är vår guide till hur du stylar och formar brynen!

Forma ögonbrynen - hur gör man rätt?

För att forma ögonbrynen på rätt sätt måste man följa några regler för att se till att de ser snygga ut och undvika skönhetsmisstag. Först och främst bör man komma ihåg att endast plocka hårstrån under den nedre ögonbrynslinjen. Plocka bara enstaka hårstrån som växer ovanför den övre linjen. Kom dock ihåg att inte förändra eller störa din naturliga form på ögonbrynen för mycket. Om du plockar för mycket på den övre linjen på ögonbrynen kan det resultera i dåliga proportioner, asymmetri och ögonbryn som inte matchar ansiktsformen. Misstag som görs vid formning av den övre ögonbrynslinjen är dessvärre svåra att rätta till senare.

Tjocka ögonbryn ser snyggt ut och ger ansiktet ett ungdomligt utseende, men buskiga ögonbryn eller det fruktade "unibrowet" ser inte längre attraktivt ut, eftersom de får dig att se ilsken ut. Smala bågar på ögonbrynen, som var supermoderna på 1990-talet, gör inte heller ansiktet någon större tjänst. Trenden med tunna bryn är sedan länge borta, eftersom de knappast passade någon. Naturligt formade och snygga ögonbryn är det som gäller nu, bågar som matchar ansikteformen helt enkelt. Hur formar man ögonbrynen på rätt sätt då? Det bästa sättet är att försöka hålla dem naturliga och snyggt definierade. Det är bäst att försöka behålla deras ursprungliga form, genom att bara försiktigt definiera deras konturer.

Hur anpassar man ögonbrynen efter ansiktets form?

Det är viktigt att dina ögonbryn matchar ansiktsformen - det är först då de verkligen kan få perfekt utseende. Var därför inte för lättpåverkad av de ständigt föränderliga ögonbrynstrenderna. Dina ögonbryn skap assa dig, inte de senaste trenderna. Hur uppnår du den perfekta formen på ögonbrynen som smickrar din ansiktsform och döljer eventuella brister?

Hur plockar man ögonbrynen: själv eller av en skönhetsexpert?

Generellt sett kan du plocka dina ögonbryn på egen hand ganska lätt, men du bör komma ihåg att det är lite klurigt att undvika misstag. Om du plockar brynen på fel sätt kan du störa proportionerna i ansiktet och skapa ett tecknat utseende. Överplockade ögonbryn är en riktig mardröm eftersom de får ditt ansikte att se konstant förvånat ut. Om du har problem med att definiera dina ögonbryn ordentligt, vänd dig till en professionell kosmetolog. Hon eller han kommer att ge dina ögonbryn de perfekta proportionerna. Efteråt blir det lättare att upprätthålla den korrekta formen på ögonbrynen - du behöver då bara plocka bort enstaka, återväxande hårstrån.

Plockning av ögonbryn - investera i en bra pincett

Hur plockar man ögonbrynen hemma enkelt? Först och främst måste du välja en bra pincett! Ditt val ska inte vara slumpmässigt. Spetsarna bör vara vassa och kanterna ska mötas perfekt så att de tar tag i varje enskilt hårstrå, även de allra kortaste. Bra pincetter har en ergonomisk form och passar bra i handen. Den matta beläggningen fungerar bättre och förhindrar att de glider runt under plockningen. Tjocka pincetter är svårare att greppa och plocka hår med, och klämmer ofta huden vilket kan leda till allvarlig irritation. Greppa hårstråna med spetsarna och dra ut dem i en snabb och bestämd rörelse. Om du är osäker på om du ska ta bort ett hårstrå eller låta det vara är det bäst att bara låta det vara för att undvika besvär med glesa ögonbryn. Försök att få ögonbrynen att smalna av i slutet - svansen ska vara vagt tunn och spikformad.

Pincetter. Hur plockar man ögonbrynen på rätt sätt?

Att plocka ögonbryn är en av de vanligaste behandlingarna som du själv kan genomföra. Hur plockar man ögonbrynen hemma för att få dem att se snygga och välformade ut samt matcha ansiktsformen? Det finns en metod för att bestämma ögonbrynens korrekta proportioner. Du behöver en tunn och lång pinne - en penna eller en sminkborste funkar också.
Placera pinnen på sidan av näsan och håll den vinklat mot ögats inre hörn. Den ska inte ligga över ögonområdet. Där pinnens kant möter ögonbrynslinjen - detta är början på ditt ögonbryn och fungerar som utgångspunkt. Håll sedan pinnen på sidan av näsan, rakt upp över ögat, och vid den punkt där den möter ögonbrynsbenet sitter din båge. Placera slutligen pinnen på näsans kant och rikta in den mot ögats yttre hörn för att hitta slutet på ögonbrynet.

Plockning av ögonbryn steg för steg

Hur plockar man brynen för att undvika misstag? Kolla in vår steg-för-steg-guide där man använder en pincett.

  1. Rengör huden - ansikte och området runt ögonbrynen måste vara rent och fettfritt. Det är bäst att plocka ögonbrynen efter ett bad, när huden är mjukare - det gör nämligen mindre ont då. Kom ihåg: Plocka ögonbrynen i dagsljus, helst vid ett fönster, och använd en förstorande spegel.
  2. Borsta ögonbrynen med en speciell borste eller helst en mjuk spoolie. Kamma hårstråna i uppåtriktning, mot tinningarna.
  1. Bestäm början, bågen och slutet av ögonbrynet och rita upp ditt ögonbryn med en färgad penna. På så sätt kan du kontrollera hur dina ögonbryn kommer att se ut efter behandlingen. Om du tycker att de är för smala eller för tjocka - gnugga bort konturerna och upprepa tills du får till önskat utseende.
  2. Ta nu fram pincetten. Plocka ut hårstråna i bestämda rörelser och följ den riktning de växer i. Du kan lindra smärtan genom att lägga en isbit mot huden precis före proceduren. Kom ihåg att endast plocka från nedre ögonbrynslinjen. Du får bara plocka ströhår ovanför den övre linjen.
  3. Kom ihåg att behålla korrekt symmetrin på ögonbrynen. När det gäller plockning gäller less is more - om ett hårstrå växer inom den konturerade formen och du är osäker på om du ska ta bort det - låt det vara kvar. Det är bättre att göra jutseringar vid behov efter plockningen än att utsätta sig för besvär kring glesa ögonbryn. Du kan plocka hårstråna omväxlande, en gång från det ena ögonbrynet och en gång från det andra - för att få dem att se perfekt symmetriska ut.
  4. Gå bort från spegeln och titta på dig själv i en större spegel: dina ögonbryn ska vara synliga på ett armslångt avstånd. Ha inte bråttom, utöva måttlighet och kom ihåg att upprätthålla symmetri för att säkerställa en lyckad plockning.

Hur plockar man ögonbrynen utan pincett?

  • Trådning

Visste du att ögonbrynsplockning med pincett inte är den enda tekniken? Asiater har använt en vanlig bomullstråd för att plocka hårstrån i flera århundraden. Denna teknik är känd som "trådning". Hur plockar man ögonbryn med tråd?

Skaffa en cirka 40 cm lång tråd och vik den på mitten. Knyt ihop ändarna så att de bildar öglor och för sedan fingrarna genom dem. Vrid tråden så att den bildar en väv i mitten. Håll tråden i båda händerna och flytta växelvis väven en gång till den ena sidan och en gång till den andra. Då kommer hårstråna in mellan trådarna, som grips och plockas ut med hårlökarna. Trådning av ögonbrynen kräver övning, men när du väl har fått grepp om det kommer du att märka att det är den snabbaste och mest exakta metoden för att plocka ögonbrynen!

  • Vaxning

Vaxning är en populär metod för hårborttagning av ögonbrynen som erbjuds i nästan alla skönhetssalonger.

Den är populär eftersom det är den minst smärtsamma och mest snabba metoden för plockning. Återväxande hårstrån plockas helt enkelt bort på en gång, i ett enda snabbt svep. Denna metod avråds dock från att användas i hemmet. Det är för att den kräver rätt utrustning, förberedelse och färdighet. Ögonbrynsvaxet måste ha rätt temperatur och konsistens för att kunna dra ut hårstråna. Utan skicklighet och erfarenhet är det tyvärr lätt hänt att man bränner den känsliga huden runt ögonen.

Röd hud efter plockning av ögonbrynen. Hur blir man av med det?

Efter plockning kan rodnad och lätt svullnad uppstå. Detta är normala symtom som går över ganska snabbt. Om du vill lindra effekten kan du lägga en kall kompress mot ögonbrynen: linda in ett par iskuber i en pappersnäsduk eller kyl ned en roller av jade i kylskåpet och pressa den sedan försiktigt mot huden. Om irritationen kvarstår kan du smörja in det irriterade området med panthenol- eller allantoin-salva.

De vanligaste misstagen vid plockning av ögonbrynen

DISPROPORTION I ÖGONBRYNEN - för tjocka eller för tunna ögonbryn. Detta är ett vanligt misstag som resulterar i överplockade ögonbrynsvansar, vilket stör ansiktets proportioner.

FÖR TUNNA ÖGONBRYN - detta var vanligt på 1990-talet. Lyckligtvis är extremt plockade ögonbryn inte längre på modet, trots att vissa kvinnor fortfarande kör på denna stil. Ansiktet tjänar tyvärr inte på detta, och markering med en mörk ögonbrynspenna ger dig en tecknad look.

UNIBROW - bara för att Frida Kahlo hade det betyder inte att du också kan ha den här looken. Unibrow gör inte utseendet någon större tjänst eftersom det får dig att se ilsken ut och gör dina drag skarpare.

ÖVERPLOCKAD INRE ÖGONBRYNSKANT - ett överplockat utrymme mellan ögonbrynen skapar dåliga proportioner mellan näsa, ögonvrå och ögonbrynsbåge. Det här misstaget begås ofta vid justeringar efter plockning. Ibland kan man överdriva och av misstag uppnå effekten av en ständigt förvånad uppsyn.

Hjälp, jag har plockat för mycket på ögonbrynen!

Detta händer även de som är skickliga på att plocka ögonbrynen. Ibland plockar vi när vi har bråttom eller är otåliga och råkar dra ut 2 eller 3 hårstrån för mycket och skapar då glesa områden i ögonbrynen, vilket tyvärr inte gör oss någon tjänst. Vad händer då? Hur får man ögonbrynen att växa tillbaka snabbare? Det finns en lösning på det här besväret - skaffa bara ett bra ögonbrynsserum, exempelvis det från Nanobrow. Vid regelbunden användning får det hårstråna att växa tillbaka på nolltid, men det vårdar, ger näring och stärker dessutom ögonbrynen inifrån. Nanobrow Serum är ett snabbt och bra trick för att få vackra och tjocka ögonbryn som du kan forma efter eget tycke och smak!

Men innan dina ögonbryn växer tillbaka kan du dölja eventuella misstag och fel med hjälp av smink! Använd bra sminkprodukter för ögonbrynen, som exempelvis en precisionspenna, pensel eller pomada som ger dig möjlighet att fylla i ögonbrynen med hög precision. Tack vare dessa produkter kommer du inte ens märka när dina ögonbryn växer till baka och blir friska och vackra!

Skriv en kommentar. Den kommer att publiceras så snart den har godkänts av moderatorn.
Integritetspolicy

Vår hemsida använder cookies och tredjeparts-cookies för externa verktyg. Om användare inte samtycker används endast nödvändiga cookies. Du kan ändra inställningar i din webbläsare när du vill. Samtycker du till användning av alla cookies?

Integritetspolicy