Brynsmink för varma och kalla hudtoner

Hur man matchar ögonbryn till skönhetstypen?

Hemligheten bakom en perfekt brynsminkning är inte bara smink av god kvalitet utan också en välanpassad färgskala som matchar din hudton och hudtyp. Hur hittar du din underton och hur väljer du rätt brynprodukter? Är du varm, kall eller neutral? Låt oss ta reda på det!

Varför är det bra att känna till din underton?

Har du någonsin köpt en brynpomad som ser fin ut i burken men som har en konstig orangeaktig färg som inte alls passar dig? Det kan ha berott på att produkten inte matchade din huds underton. Det är mycket troligt att din hud har en kall ton och att produkten har varma nyanser, vilket är anledningen till att sminket inte såg harmoniskt ut.

Genom att känna till din hudtyp kan du hitta kompletterande färger i sminket för att förstärka ditt utseende. Detta gäller inte bara smink utan även valet av kläder samt din framtoning i allmänhet. Det är viktigt att ta reda på dina hudundertoner för att kunna välja sminkprodukter på rätt sätt. Hur hittar du dina hudundertoner samt hur du kan använda smink till din fördel? Vilka är dina hudundertoner?

Typer av hudtoner vs brynsmink

För att ditt smink ska se naturligt ut och för att brynsminkets nyanser ska bilda en sammanhängande helhet bör du välja dem i enlighet med din hudton. Det finns 3 typer: varma, kalla och neutrala, som ibland också kallas blandade. Hur identifierar man varma och kalla undertoner? Det kan vara lite knepigt och oklart om det är kalla eller varma undertoner som dominerar din hud. Som tur är finns det några metoder som hjälper till att förstå undertoner bättre!

Varm eller kall? Hur identifierar du dina undertoner?

Det finns några olika typer av undertoner i hudfärgen - var och en av dem har karakteristiska egenskaper som är till hjälp när du väljer sminkprodukter. Hur fastställer du vilken hudtyp du är? Det finns många sätt men här är de som visat sig fungera bäst. Ta reda på om du har kalla, neutrala eller varma undertoner!

1. Varma eller kalla undertoner: guld eller silver?

Den enklaste metoden för att ta reda på vilka undertoner du har är att studera hur din hud reagerar på kalla eller varma toner. Att använda guld- eller silversmycken och jämföra hur de ser ut mot din hud är ett utmärkt sätt att fastställa din underton. Tänk på att du inte bör bära smink när du gör detta. Det är bäst att göra testet i starkt, naturligt ljus, till exempel bredvid ett fönster. Vi rekommenderar att du tar några bilder för jämförelse. Titta noga på din hy och ögonfärg - samspelar de med silvriga (kalla) eller gyllene (varma) smycken? Vilken färg ser din hy bäst ut i? Om silver framhäver dina skavanker och brister - huden ser trött ut, ögonbrynen syns tydligare - då är svala toner förmodligen inte något för dig.

2. Varma eller kalla undertoner: analys av hudtoner.

En noggrann observation av din hud kan tala om vilka undertoner du har - varm eller kall hudtyp. En kalltonad hy är porslinsfärgad, med rosa, röda eller lila nyanser. När det gäller varma undertoner, tänk på gyllene, gula, ljusbruna eller persikofärgade nyanser. Hud som innehåller orangea färger är varm medan hud med blåaktiga pigment är kalltonad.

3. Varma eller kalla undertoner: färgen på dina ådror.

Är de gröna eller blå? Gröna vener som dyker upp på din hud betyder att du är varm. Om du kan se blå vener på dina handleder - har du kalla undertoner. Det är viktigt att titta på dem när du står bredvid ett fönster. Om du ser en blandning av båda eller är osäker är du förmodligen neutral.

4. Test av undertoner i huden jämfört med smink

Ett bra sätt att avgöra din hudtyp är att sminka dig på två olika sätt. Använd en varmtonad rouge på ena kinden (persika, korall, orange) och en kalltonad rosa på den andra. Sitt vid fönstret i starkt dagsljus och se vilken nyans som smälter in i huden och ser mer fördelaktig ut, ger lyster och tillför en hälsosam strålande färg. Om du ser bättre ut i en varmtonad rouge är du förstås varm och om en kalltonad rosa färg framhäver din skönhet är du troligen kall.

Ett liknande test kan göras med läppstift: använd en produkt i färgen fuchsia, ljus pärlrosa eller röd, som domineras av blå toner. Knyt håret, ta en bild, ta sedan bort sminket och upprepa processen med persikofärgat, varmt nudefärgat eller brunt läppstift. Ta ytterligare ett foto i samma belysning och jämför det med det andra.

5. Jämför dig själv med en känd person

Låt dig inspireras av kändisar! Deras outfits och sminklooks analyseras ofta av makeup-artister i tidningar. Hitta en filmstjärna eller en sångare som har en hy som liknar din och läs vad proffsen har att säga om den. Beskrivs personen du tänker på som en kall- eller varmtonad hudtyp? Sophie Marceau är till exempel en varmtonad höst, Laetitia Casta en varm vår, Clemence Poesy en sval sommar och Audrey Tautou - en kalltonad vinter.

Typer av hudtoner: säsongsbetonade hudtoner

Eftersom vi nämnde höstens och vårens hudtyper är det dags för en förklaring. Säsongsbundna hudtyper hjälper också till att bestämma din huds "temperatur" och den vanligaste klassificeringen är analysen av de fyra årstidernas färgtoner. Den grundläggande indelningen i de tidigare nämnda hudtyperna ser ut så här:

  • Vår - ljus, varm
  • Sommar - ljus, kall
  • Höst - djup, varm
  • Vinter - djup, kall

Kom ihåg!

Klassificeringen av årstidernas hudtyper är till hjälp, men mycket generell. Det finns många undertyper som faller in i 12 färgtyper i olika toner. Dessutom finns det människor som har en blandad (neutral) hudtyp, så både varma och kalla toner passar dem. Detta visar oss att vi alla är väldigt olika varandra: hud, liksom hår- och ögonbrynsfärger, är individuella faktorer - det är komplicerat att tydligt definiera en skönhetstyp och sätta in den i någon form av strikta regler. Mångfald är vackert!

Kall hudtyp

  • Sommar - sval, mjölkig hy med rosa och beiga toner. Klarblå, gröna, nötbruna eller ljusbruna ögon. Hår: ljusblont, askablont, platinablont eller ljusbrunt. Huden blir lätt solbrun och får en mörkare nyans efter några dagar.
  • Vinter - hög kontrast mellan hud och hår, kallas ibland “ Snövit-typen". Mycket ljus hud med svala, olivfärgade undertoner. Blå, mellanbruna eller svartbruna ögon. Bränns mycket lätt.

Varm hudtyp

  • Våren - varmtonad hud, ofta med många fräknar. Blå, gröna eller ljusbruna ögon. Ljusblont eller jordgubbsblont hår med karamellfärgade eller röda undertoner. Huden bränns lätt och har en tendens att rodna.
  • Höst - ljus, varm hud som domineras av persikotoner och guldtoner. Rött eller rödbrunt hår med djupröda eller gyllene undertoner. Blir inte direkt brun, fräknar kan förekomma.

Kul fakta!

En hudton kan förändras under hela livet! Beroende på om du blir brun eller ändrar hårfärg kan din hudtyp vara lite varmare eller kallare. Det kan märkas när du använder en ny läppstiftsfärg efter sommaren och den plötsligt ser bättre ut än vanligt.

Hur väljer du färgen på dina brynprodukter på rätt sätt?

Precis som alla andra färgade produkter har sminkprodukter för bryn en viss färgtemperatur, så för att välja rätt nyans av brynpomade, brynpenna eller puder bör du ta reda på dess toner och sedan välja en färg som matchar ditt hår, dina bryn och din hudfärg. Den ska vara lik din ögonbryns- och hårfärg men inte identisk. Om ditt hår består av några olika nyanser ska du fokusera på den som ligger närmast ditt ansikte. När du väljer en brynpomad, välj det alternativ som är en nyans ljusare än färgen på dina bryn.

När det gäller smink utgår man från att svala eller neutrala toner dominerar om inte dina undertoner är långt på den varma sidan och ditt hår är rödbrunt, kastanjebrunt eller eldrött. Tänk på att naturligheten är avgörande i smink - överdrivna ögonbryn och för mörka nyanser ser groteska ut och får dig att se äldre ut och dina ansiktsdrag att verka skarpare.

Ett tips!

  • Om du ser bra ut i höst- och vinterfärger, välj en mörkare färg på produkten.
  • Om du föredrar diskreta färger, välj en ljusare nyans.

En brynpomade är en fantastisk brynprodukt, oavsett typ och tjocklek på dina ögonbryn. Dess konsistens gör att du kan framhäva ögonbrynslinjerna exakt och på ett snyggt sätt. Pomader kan kamouflera eventuella ojämnheter och glesa områden och fylla i hela ögonbrynen med färg. Dessutom gör den det möjligt att skapa vardagsmakeup såväl som kvällslooks. Den är oöverträffad om du vill fräscha upp din permanenta brynsminkning.

En brynpenna är en annan strålande produkt för att förstärka de nedre kanterna och skapa en korrekt geometrisk form. Principen för att välja rätt färger är densamma: produktens nyans ska passa din hudton utan att orsaka obalans. En bra ögonbrynspenna är inte bara användbar för att konturera och fylla ut hela ögonbrynet med färg utan även för att rita extra hårliknande linjer och framhäva de yttre delarna av brynen. Det är viktigt att spetsen är ordentligt tunn, av perfekt hårdhet och har utmärkt pigmentering - detta garanterar en fenomenal brynsminkning.

Brynsmink för varma och kalla hudtyper

Brynsmink för en varm hudtyp

Vår och höst, lyssna nu! Vilken brynsminkning passar varma hudtyper? Fokusera på att införliva många varma och neutrala nyanser. Vårar bör välja ljusa färger med varma nyanser: brunt, beigt. Höstar, å andra sidan, kan välja bruna och beigefärgade färger som domineras av röda, orangefärgade och gyllene inslag.

Brynsmink för en kall hudtyp

Vinter- och sommartyper kännetecknas av svala hudundertoner. Om du tillhör den här kategorin bör ditt smink fyllas med svala (ljusa eller djupa) bruna och grå nyanser som matchar din hårfärg. Vintrar ser bäst ut i uttalade klara nyanser medan somrar passar bäst i grått och taupe (en neutral blandning av beige och grått). Det är bäst för sommartyper att undvika svarta eller jordiga toner.

Smink för bryn - neutrala färger. Perfekt för alla hudtoner

Det är värt att nämna att förutom färger som är avsedda för varje hudtyp finns det färger där varken varm eller kall temperatur dominerar. Det är en bra lösning för dem som tycker att det är svårt att bestämma sin hudtyp.

När det gäller neutrala nyanser i skönhetsprodukter är färgtemperaturen nedtonad. Det finns inga varma toner som rött och orange eller kalla pigment som blått eller lila. Tack vare att de harmonierar med andra färger passar dessa nyanser till många olika hudtyper, inklusive blandade hudtyper.

Väl genomtänkta brynsminkprodukter erbjuder vanligtvis neutrala nyanser: det är ett säkert alternativ eftersom sminket ser harmoniskt och sammanhängande ut, oavsett vilka nyanser du använder i ditt smink. Ögonbryn ifyllda med neutrala nyanser passar bra ihop med både varma och kallt tonade ögonskuggor, foundation eller läppstift.

Nanobrow-produkter - färgscheman för varma, svala och neutrala hudtyper.

Om du vill välja en perfekt nyans för en brynsminkprodukt ska du gå till Nanobrows breda utbud av skönhetsprodukter. Det innehåller underbara brynprodukter som är avsedda för varje hudton, så du kommer inte att ha några problem med att matcha en till din varma, kalla eller neutrala hudton. Nanobrow-produkterna åtnjuter en bestående popularitet och deras kvalitet och förfinade färgskalor gör att varje kvinna kan hitta sin perfekta färg för ögonbrynsmascara, pennor eller pomader. Se det själv och bär felfritt smink varje dag. Nanobrow är riktiga experter när det gäller vackra bryn!

Skriv en kommentar. Den kommer att publiceras så snart den har godkänts av moderatorn.
Integritetspolicy

Vår hemsida använder cookies och tredjeparts-cookies för externa verktyg. Om användare inte samtycker används endast nödvändiga cookies. Du kan ändra inställningar i din webbläsare när du vill. Samtycker du till användning av alla cookies?

Integritetspolicy